Partners

  • Stichting Compassion
  • Sam's kledingactie
  • Speelgoedbank Zeeland
Stichting Compassion
Compassion gelooft dat armoede is te verslaan. Nobel deelt deze mening en ziet het ook als zijn verantwoording om hierin bij te dragen. Nobel werkt vanaf de oprichting van de stichting samen met stichting Compassion en sponsort structureel 15 straatarme kinderen. 5 in de Filipijnen, 5 in Haïti, en 5 in Tanzania. Nieuwsgierig wie deze kinderen zijn? Klik dan hier.


Compassion is een internationale christelijke organisatie die zich bezighoudt met ontwikkelingssamenwerking door het financieel laten adopteren van kinderen en studenten in ontwikkelingslanden. Compassion werkt via een sponsorprogramma, waarmee kinderen/jongeren van 0 tot 20 jaar individueel kunnen worden gesteund. Al het werk vindt plaats vanuit lokale kerken, waarbij vanuit een ‘holistische’ benadering wordt voorzien in goed onderwijs, gezonde voeding, medische begeleiding, emotionele zorg, karakterontwikkeling en voorlichting. Sponsors kunnen corresponderen met de kinderen die zij sponsoren. Compassion werkt vanuit een christelijke visie en met lokale medewerkers die de problemen en omstandigheden in hun dorp, stad of wijk het beste kennen. Er worden (2015) meer dan 1,6 miljoen kinderen ondersteund via ongeveer 6.700 lokale kerken in 26 landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Lees meer op de site van Compassion. www.compassion.nl

 

Sam's kledingactie
Nobel werkt samen met Sam's kledingactie door het doneren van tweedehands kleding. De kleding die voor Nobel (net) niet goed genoeg is om een plaatsje in de winkel te krijgen doneren wij aan Sam's kledingactie. Deze organisatieis actief in rampgebieden en biedt hulp door het leveren van noodhulp, wederopbouw en preventiewerk. 


Miljoenen mensen moeten in rampgebieden zien te overleven. Sam's kledingactie zet zich in voor deze mensen. Samen met onze enthousiaste vrijwilligers zamelen we tweedehandskleding in. De verkoop van deze kleding levert geld op dat we direct besteden om de nood in rampbebieden te verlichten. We werken daarbij zeer nauw samen met diverse partners, waaronder ntwikkelingsorganisatie Cordaid Mensen in Nood.
www.samskledingactie.nl

 

Speelgoedbank Zeeland
Sinds 2017 werkt Nobel samen met Speelgoedbank Zeeland. Dit doen wij door het doneren van speelgoed. Er zijn momenten dat we meer artikelen binnen krijgen dan dat we een plaats kunnen geven in de winkel. Speelgoed is zo’n artikelgroep. Het is fijn dat we een partner hebben gevonden die aansluit bij onze doelstellingen.


Speelgoedbank Zeeland ziet het als zijn taak om de kinderen in armoede te helpen. Door hen te voorzien van speelgoed, geven wij gehoor aan onze opdracht zoals wij die verstaan uit de Bijbel. Zover dat binnen ons bereik ligt, willen wij kinderen in armoede helpen. Een deel van de financiële stress in een gezin kunnen wij verminderen als wij hen aan het nodige speelgoed helpen. Het is ons aandeel in het voorkomen dat kinderen gepest worden vanwege het feit dat zij geen speelgoed hebben en dat zij geen vriendjes of vriendinnetjes durven uit te nodigen thuis te komen spelen. Daarnaast zijn wij er van overtuigd dat ieder kind echt kind moet kunnen zijn. Dat betekend dat ieder kind moet kunnen spelen. Speelgoed is daarbij onmisbaar.

In december 2012 is voor het eerst gestart met uitgifte van speelgoed in Middelburg. Het is onze visie om bereikbaar te zijn voor alle minimumhuishoudens in Zeeland. Dit voeren wij uit door mobiele uitgifte van speelgoed door heel Zeeland. Via deze website houden we u op de hoogte van deze ontwikkeling. www.speelgoedbankzeeland.nl

 

Social enterprise.nl

Sinds januari 2019 is Nobel officieel lid van social enterprise.nl. Sociaal ondernemerschap is een manier van ondernemen die volop in beweging en ontwikkeling is. Een social enterprise lijkt op een 'gewone' onderneming, want het bedrijf levert een product of dientst en heeft een verdienmodel. Maar geld is hierbij niet het hoofddoel, het is een middel om de werkelijke missie te bereiken: Het creeren van maatschappelijke impact. Wij zijn blij dat we samen met een grote groep ondernemers en organisaties deel uit maken van social enterprise.nl